Me kaikki työntekijöinä, kuluttajina ja asiakkaina käytämme erilaisia digitaalisia palveluita jatkuvasti enemmän. Totumme siihen, että asiat voi hoitaa näppärästi ja mobiilisti, vaikkapa ruuhkaisessa aamubussissa kulmakahvilasta napattu latte yhdessä ja älypuhelin toisessa kädessä.

Niin myös taloyhtiön hallitukset kuin asukkaatkin osaavat odottaa tietyn tasoista palvelua ja digitaalisia asiakaspalvelukanavia. Odotukset muovautuvat digivaatimuksiksi, jotka kohdistuvat kaikkiin palveluiden tuottajiin. Näihin vaatimuksiin isännöinninkin tulisi pystyä vastaamaan, tai muuten asiakkaat äänestävät jaloillaan.

Digitalisaatio isännöinnissä

Kiinteistötoimialan ohjelmistotoimittajat ovat jo vuosia tarjonneet isännöintiin ratkaisuja, joilla digitaalinenkin asiakaspalvelu onnistuu varsin hyvin. Asiakkaat voivat nauttia sähköisistä palveluista mm. tiedotusportaalien, vikailmoitusten, sähköisten asiakirjojen ja muiden asumiseen liittyvien palveluiden kautta. Monikanavainen asiakaspalvelu on avain, joka mahdollistaa erilaisten asiakkaiden palvelemisen oikea-aikaisesti ja asiakkaan toivomalla tavalla.

Asiakaspalvelun digitalisoitumisen lisäksi myös isännöinnin sisäisten prosessien uudistaminen on tehty mahdolliseksi. Isännöitsijän oman talouden- ja toiminnanohjauksen ohjelmistot, verkkolaskut, tulostuspalvelu, verkkopalkka, rahaliikenne, sähköinen allekirjoitus ja sähköiset oppimisympäristöt mahdollistavat täysin uudenlaisen toiminnan. Digitalisaatio vapauttaa isännöitsijän aikaa rutiineista asiakkaiden palvelemiseen ja viestintään. Mikä olisikaan tätä tärkeämpää?

Virtaa ja tukea kumppanuuksista

Eri alojen asiantuntijat ja mielipidejohtajat toitottavat kilvan megafoneilla, että digitalisaation kyytiin on hypättävä än yy tee NYT, jotta ei jää junasta kokonaan. Ymmärrämme, että siirtyminen uuteen on kuitenkin vähintäänkin kutkuttavaa, usein jopa hieman pelottavaa. Jotta digitalisaation kynnyksen yli on helpompi harpata, tarvitaan luotettavia kumppaneita sekä uutta toimintamallia tukevat työkalut.

Meidän tavoitteemme Vismalla onkin tarjota keskitetysti kaikki liiketoiminnassa tarvittavat sähköiset työkalut sekä vaikkapa saatavienhallinnan ulkoistuspalvelut isännöitsijälle saman katon alta – aina luotettavasti ja asiantuntevasti. Rakennamme tuotekehityksemme ja alan kumppanuuksien voimin sekä ennen kaikkea alan parhaiden isännöitsijöiden kanssa vakaita lähtökohtia digitaaliselle isännöintitoiminnalle Suomessa. Kanssamme astutkin digipolulle luotettavin ja tukevin askelin.

Mikä digitalisaatiossa sinun yrityksesi liiketoiminnan kannalta mietityttää? Millaisia kumppanuuksia sinun yritykselläsi on digitalisaation vaiheiden tukena?

Lue lisää meistä, kiinteistöalan tarjoamastamme ja tavastamme toimia nettisivuiltamme.